Kao iz filma: Priznanje svećenika koji je proizvodio drogu

Tockazarez.hr

31.07.2024

Kao iz filma: Priznanje svećenika koji je proizvodio drogu

Envato

Nakon uhićenja svećenika, biskupija St. Pölten ga je razriješila službe.

Kao da gledamo nastavak serije “Breaking Bad”.. – Poljski svećenik koji je prošli tjedan uhićen zbog kaznenih djela s drogom u Austriji priznao je svoje kazneno djelo.  Međutim, laboratorij koji je policija iskopala u njegovoj župnoj kući i dalje je bio u eksperimentalnoj fazi, rekao je policijski glasnogovornik, a prenosi novinska agencija APA.

Svećenik će dalje ostati u pritvoru. A druga osoba koja je s njim uhićena u pritvoru je, kako je priopćila policija. Radi se o čovjeku iz Irana koji živi u Beču, a nije dio crkvenih krugova. Djelomično je priznao.

Nakon uhićenja svećenika, biskupija St. Pölten ga je razriješila službe. Zabranjena mu je svaka pastoralna djelatnost u biskupiji. Osumnjičeni je svećenik nadbiskupije u Varšavi i od 2021. godine djeluje u biskupiji St. Pölten, stoji u priopćenju. On već tri godine djeluje u austrijskom Waldviertelu. Policija mu je ušla u trag zahvaljujući dojavi člana zajednice. “Budući da je svećenik Varšavske nadbiskupije, odmah je obaviješten nadležni nadbiskup koji će poduzeti daljnje korake”, navodi se u priopćenju biskupije St. Pölten.